Arnavut Böreği Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Arnavut Böreği Tarifi resimli
    Arnavut Böreği nasıl yapılır
    Arnavut Böreğinin içine ne konulur

    [​IMG]

    Malzemeler:

    800 gr un
    tuz
    Su (hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar eklenecek)
    2 su bardağı sıvıyağ

    Üzeri için:

    1 adet yumurta
    yarım su bardağı sıvıyağ

    İç Malzemesi:

    Yarım kilo patates
    1 adet kuru soğan
    2–3 yemek kaşığı sıvı yağ
    Kırmızıbiber, tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı:

    1- Yoğurma kabının içerisine unu eleyin, üzerine tuz ve suyu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
    2-Hazırlanan hamur 24 adet beze yapın, unlayın ve dinlenmeye bırakın. Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yemek kaşığı ile üzerilerine sıvıyağ sürerek üst üste koyun.
    3-Açtığınız bezeler 12 adet olunca merdane yardımıyla yada elinizle çekerek tepsi boyutlarında büyütün.
    4-Patatesler rendeleyin, soğanı ince ince kıyın.

    Arnavut Böreği Yapımı

    Tavaya 1-2 yemek kaşığı yağ ve ince kıyılmış kuru soğanı koyarak pembeleştirin ve üzerine patatesi ekleyerek 1-2 dakika kadar kavurun.

    Hazırladığınız hamura için tamamını yayın.
    Diğer 12 parçayı da aynı şekilde açılıp iç malzemenin üzerine koyun ve alt parça ile birleştirerek kenarlarını kapatın.

    Arnavut Böreği Yapımı

    Yumurta ve sıvıyağı çırpın, böreğin üzerine yayın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve ılık servis yapın.