Armutlu Tartölet Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 29 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Armutlu Tartölet Nasıl Yapılır


    Armutlu Tartölet Yapılışı


    [​IMG]


    Yaklaşık 10 adet çıkar

    MALZEMELER


    5 adet armut
    250 gr un
    300 ml kremşanti
    300 gr tereyağı
    50 gr toz şeker
    50 gr bal
    150 gr pudra şekeri
    1/2 paket kuru maya
    3 adet yumurta
    2 yemek kaşığı elma suyu
    1 tatlı kaşığı tarçın
    tuz
    kalıplar için un
    kalıplar için tereyağı

    Yapılışı:

    Armutları 1 cm.lik küpler halinde bölün. 50 gr tereyağını tavada eritin. Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Balı ekleyin ve 1 dakika pişirin.

    Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın. armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin.

    Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın. Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Maya ve unu da ilave edin sonra da armutları ve karameli ekleyin.

    10 adet yaklaşık 11-12 cm çapındaki tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara dökün. Kalan armutu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün. Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. sıcakken kalıplardan çıkarın.

    Servis edin.