Armutlu Kek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 12 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Armutlu Kek Tarifleri,
    Armutlu Kek yapılışı

    Armutlu Kek
    [​IMG]

    malzemeler

    2 armut
    3 yumurta
    2 su bardağı un
    1 su bardağı tozşeker
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 paket kabartma tozu
    2-3 çorba kaşığı süt
    100 gr tereyağı oda sıcaklığında
    1 tutam tuz
    1 yemek kaşığı tozşeker üzeri için

    Hazırlanışı
    Oda sıcaklığında tereyağı tozşekeri çukur bir kapta mikserle 10 dakika kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave edin. Un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp karışıma ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin. Armutları soyup ince dilimleyin.
    24 santimlik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru döküp spatula ile düzelterek yayın. Üzerine armut dilimlerini hafif batırarak yerleştirip kalan bir kaşık şekeri serpiştirin
    Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
    Keki kalıptan çıkarıp üzerine pudraşeker serpin. Dilimleyip servis yapın.

    Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edin.