Armut Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 31 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Armut Tatlısı Tarifi
    Resimli Armut Tatlısı Yapımı,
    Armut Tatlısı Nasıl Yapılır,
    Armut Tatlısının Yapılışı Resimli Tarifi
    [​IMG]
    Armut Tatlısı

    MALZEMELER

    6 tane sert armut

    2 su bardağı toz şeker

    Su

    YAPILIŞI

    Armutlar yıkanır, kabukları soyulur.
    • Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.
    • Hafif hararetli ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ara sıra, kaşıkla suyundan alınıp üstlerine dökülür.
    • Temizlenmiş armutlar yumuşayınca şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
    • Armutlar, sapları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Tenceredeki su üstüne dökülür.
    • Orta hararetli fırında armutlar “tarçın” rengine gelinceye kadar pişirilir.
    • Soğuduktan sonra servis yapılır.