Armut Marmelatı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 31 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Armut Marmelatı nasıl yapılır
    Resimli Armut Marmelatı tarifi


    Malzemeler

    1 kilo armut
    500 gram toz şeker
    karanfil


    [​IMG]


    Yemeğin Tarifi
    Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun.
    Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin.

    Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin. Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.