Armut Marmelatı Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 17 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. armut marmelatı tarifi
    resimli armut marmelatı tarifi
    armut marmelatı yapılışı

    [​IMG]

    MALZEMELER
    1.200 gr armut
    600 gr toz şeker
    karanfil

    HAZIRLANIŞI
    Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.