Armut Kurabiye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 2 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Armut Kurabiye nasıl yapılır
    Resimli Armut Kurabiye tarifi
    Armut Kurabiye resimli Tarif


    [​IMG]

    Armut Kurabiye İçin Kullanılan Malzemeler


    1 su bardağı badem
    40 g tereyağı (tepeleme 1 yemek kaşığı)
    1 adet yumurta akı
    100 g toz şeker (6 yemek kaşığı)
    1/3 su bardağı irmik
    Üzeri için ;
    12 adet karanfil
    1 yemek kaşığı pudra şekeri


    Armut Kurabiye Tarifi

    1. Ön hazırlık olarak bademlerin kabuklarını soyun. Daha sonra mutfak robotunda çekerek iyice kırıntı haline getirin. Tereyağını eritin. Yumurta akını çatalla çırparak köpürtün.

    2. Hamur yoğurma kabınıza bademleri, tereyağını, yumurta akını, şekeri ve irmiği koyarak yoğurun. Un içermediği için klasik kurabiye hamuru gibi toplanan bir hamur olmayacak, kırıntılı olacak ama ufak bir top alıp avucunuzda sıktığınızda dağılmamalı. Bu kıvama gelmediyse biraz daha irmik ekleyin (ben 3 kaşık daha ekledim).

    3. Hamuru şekillendirmek için isterseniz önce 12 eşit parçaya ayırın. Yada yaklaşık 1 yemek kaşığı kadarını alın ve avucunuzda sıkarak parmak uçlarınızla hafifçe yanlarından bastırın, üstleri hafif sivri armut şeklini verin. Üstlerine birer karanfil saplayın.

    4. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın, önceden 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk hafif bir renk alana kadar pişirin. Çok fazla kızarmalarına izin vermeyin. Fırından çıkan kurabiyeleriniz ılındıktan sonra kağıt havlu serili bir tepsiye alarak üstlerine pudra şekeri eleyin.