Arjantinin Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 24 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Arjantin Yemekleri




    Arjantinin Yemek Çeşitleri


    Bal Kabağı Dolması

    Malzemeler
    1 orta boy bal kabağı
    1 kg. gulaş kesilmiş sığır eti
    1 büyük baş soğan
    2 diş sarımsak
    2 büyük domates
    1 yeşil biber
    2 tatlı kaşığı toz şeker
    10 adet kuru kayısı
    3 patates
    3 tatlı patates
    2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış)
    1 kahve fincanı dry cherry veya 1/2 kahve fincanı kayısı likörü
    1 su bardağı konserve mısır
    100 gr. tereyağı
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    Karabiber
    tuz

    [​IMG]

    Bal Kabağı Dolmasının Yapılışı

    Soğanı ve yeşil biberi ince ince kıyın. Sarımsakları dövün. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Derin bir tavaya sıvıyağı ve tereyağının yarısını koyup kızdırın. Eti içine atarak et altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın. Et kızarınca içine soğan ve sarımsakları ekleyip, hafif ateşte 3-4 dakika kavurun. Daha sonra ateşi yükselterek, etlerin üstüne, domatesleri, yeşil biberi, bir tatlı kaşığı şekeri, karabiberi ve etsu tabletleri ile hazırladığınız et suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat, etler iyice yumuşayıp pişinceye kadar, hafif hafif kaynamaya bırakın. Et pişerken patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tavada, kalan tereyağının yarısını eritin. Yağınız eriyince içine kayısıları atın ve 1-2 dakika çevirin. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker atın, bir kere daha çevirip patatesleri ilave edin. Hepsini 5 dakika kavurun.

    Etin pişmesinin sonuna doğru, hemen hemen 10 dakika önce ete, kayısılan ve patatesleri ilave edin ve hep birlikte yine hafif ateşte pişirin.

    Etiniz pişerken, bal kabağını üst kısmından kapak şeklinde kesin. Kabağın içindeki çekirdekleri ve lifli kısmı temizleyin. Bal kabağını yıkayarak, süzün. İçinden servis yapabileceğiniz bir fırın kabına koyun. Kalan tereyağını eritin. Balkabağının içini erimiş tereyağı ile yağlayıp, karabiber ve tuz serpin.

    Daha sonra etinizi ateşten çekin. İçine konserve mısırları, cherry veya likörü, tuzu ilave edip, yavaşça, kayısıları zedelemeden karıştırın. Yahninizi bal kabağının içine boşaltın, kabağın bir kenara koyduğunuz kapağı ile ağzını kapatın. Önceden 170 derecede kızdırdığınız fırında, bal kabağının etli kısmı pişinceye ve kabuğu hafif kahverengi bir renk alıncaya kadar 1 saat pişirin.

    Bal Kabağı Dolması’nı pişince fırından çıkarın. İçinde piştiği kaptan çıkarmadan, kepçe ile içinden önce yahniyi, daha sonra da bal kabağının etli kısmını alarak servis yapın.

    Chimichurri


    Malzemeler


    1,5 su bardağı marinad sosu için:
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    1/2 su bardağı sirke
    1/4 su bardağı su
    2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    3 iri diş kıyılmış sarmısak
    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    1.5 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik veya 2 tatlı kaşığı kuru kekik
    1/2 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    [​IMG]

    Yapılışı


    Tüm malzemeleri derin bir cam kapta karıştırın. Kapağı sıkı kapanan bir kavanoza koyup 24 saat buzdolabında beklettikten sonra marinad için kullanın.

    Empanadas

    Malzemeler


    Hamur için
    3 bardak un
    3 yemek kaşığı tereyağı(küp, küp doğranmış )
    1 adet yumurta
    1 adet yumurta beyazı
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yarım su bardağı su
    1 tatlı kaşığı sirke

    İç malzemesi

    İsteğe göre kıymalı, tavuklu, parça etli, peynirli, sebzeli vb.harç

    Üzeri için

    1 yumurta
    1 yemek kaşığı su

    [​IMG]

    Yapılışı


    Bir kapta su, yumurta beyazı, yumurta ve sirke karıştırılıp, iyice çırpılır. Un, tuz ve tereyağı geniş bir kaba konulur ve parmak ucu ile iyice karıştırılır. Ortası açılır ve sıvı karışım içine dökülür. Hepsi iyice hamur olana kadar karıştırılır. Unlu bir zeminde yoğurulur, strece sarılıp dinlendirilmek üzere buzdolabına konulur. Buzdolabında bir saat bekletilir. Bu arada istenilen iç hazırlanır, pişirilir ve soğuyana kadar bekletilir.
    Buzdolabından çıkarılan hamur beze büyüklüğünde parçalara ayrılır. Unlanan tezgahın üzerine konulur , üzeri hafifçe unlanır ve merdaneyle daire şeklinde açılır. Açılan hamurun yarısına iç malzeme konulur ve hamurun diğer kısmı üzerine kapatılır. Parmak uçlarıyla kıvıra kıvıra kenarları kapatılır. Tüm hamurlar için aynı işlem yapılır. Tepsiye yağlı kağıt serilir, empanadalar üzerine yerleştilir. Üzerlerine bir kapta karıştırılan yumurta ve su karışımı fırça ile sürülür. Önceden 180 C’de ısıtılmış fırında maks. 25 dak.(kızarana kadar) pişirilir. Ilınması beklenir ve servis edilir.




    Arjantin Usulü Sebze Çorbası


    30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    5 su bardağı tavuk suyu
    1 havuç (kazınıp iri zar biçimi doğranmış)
    2 çorba kaşığı kereviz rendesi
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 kahve kaşığı hindistancevizi
    4 yumurtanın sarısı
    250 gr (1 su bardağı) krema

    Çorbanın Yapılışı
    Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, unu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç yapınız. Ağır ağır, kabarcıklar oluşmamasına dikkat ederek, tavuk suyunu katınız. Havuç, kereviz rendesi, tuz, biber ve hindistancevizi ekleyip, karıştırınız.Tencereyi yeniden ateşe oturtup, çorbayı sürekli karıştırarak kaynatınız. Çorba kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, çorbayı 30 - 35 dakika, sebzeler iyice yumuşayana kadar pişiriniz.Bu arada küçük bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı, bir çatalla iyice karıştırınız.
    Yumurta sarısı - krema karışımını çorbaya ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika daha, çorba kalınlaşıp pürtüksüz olana kadar pişiriniz. (Çorbanın bu sırada kaynamamasına dikkat ediniz.)Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış servis kaselerine boşaltarak, servis ediniz.Arjantin usulü sebze çorbasını, kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.