Arjantinin En Ünlü Yemekleri

'Ülkeler' forumunda Aysell tarafından 7 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Arjantin Mutfağı hakkında bilgi

    Arjantin Ünlü Yemekleri

    Arjantin mutfağı ete dayalı bir mutfaktır. Arjantin dünyanın en çok sığır eti üreten ülkesidir. Çok fazla ekmek tüketmeyen Arjantinliler genellikle pirinç ve patates yerler. Kuzey Arjantin'de mutfak tahıl ve ete dayanır. Ama bu bölgede sığır eti yerine keçi eti tüketilir. Ayrıca Arjantinliler tatlıyı çok severler.

    Birkaç Arjantin yemeğini örnek verecek olursak;

    Chimichuri

    Bu yemek için gerekli olan malzemeler

    Barbekü İçin Safranlı Marinad
    1,5 su bardağı marinad sosu için:
    1/2 tatlı kaşığı safran
    120 ml. beyaz sirke
    1 baş soğan
    120 ml. zeytinyağı (1/2 su bardağı)
    2 iri diş sarımsak
    1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1/2 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı

    Safranı limon suyunda erimesi için 20 dakika kadar bekletin. Soğanı küçük küçük doğrayın. Sarımsakları dövün. Cam bir kapta tüm malzemeyi karıştırın ve ağzı çok sıkı kapanan cam bir kavanoza koyarak 24 saat buzdolabında bekletin. Et ve tavuklarınızı, hatta deniz ürünlerini bu sosta marine ederek ızgara yapabilirsiniz. Ayrıca sarımsaklı ekmeğin üzerine bir parça sürerek ızgara etlerinzin yanında servis yapabilirsiniz.


    Panada

    Bu yemek için gerekli olan malzemeler

    Izgarada veya fırında kızartılmış 600 gram koyun eti,
    3 baş soğan,
    1 diş sarımsak,
    1.5 kaşık kapari,
    tuzlanmış iki sardalye,
    1 kaşık un,
    2 baş karanfil,
    1 tutam merzengûş otu,
    yeteri kadar zeytinyağı,
    et suyu,
    tuz ve karabiber

    yapılışı

    Eti iki defa makineden geçirip bir porselen kâseye koyun. Soğanları rendeleyip kıyılmış etin üstüne boşaltın. Sarmısakla karanfili havanda iyice dövün ve bunları da porselen kâsedekilere ekleyin.
    Sardalyelerin tuzlarını giderip bol suda yıkayın ve havanda döverek macun durumuna getirin. Bunu da kâsedekilere ilave edin. Merzengûş otunu da serptikten sonra kâsedekileri iyice karıştırıp birbirlerine yedirin.
    Bir tavaya yarım bardak kadar zeytinyağı dökün. Porselen kâsedeki karışımı da içine atın ve bunları hafif bir ateşte tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavurun. Kıymalı karışım iyice kavrulunca, tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederken unu serpiştirerek dökün, bir-iki dakika karıştırarak pişirdikten sonra iki kepçe kadar sıcak et suyu ekleyin ve kaptakiler macun gibi oluncaya kadar pişirin. Gerekirse bir kepçe daha et suyu dökülebilir.
    Kaptakiler iyice susuz kalıp macun gibi pişince bunu servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun