Argan Yağı Nedir?Faydaları Nelerdir

'Kişisel Bakım' forumunda EyLüL tarafından 11 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Argan Yağının Faydaları
    Argan Yağının Faydaları Hakkında
    Argan yağı nedir?

    Fas’ın sıvı altını olarak bilinen, yalnızca Fas’ın güneybatısında yetişen Argania spinosa ağacından elde edilen argan yağı, içerdiği E vitamini, ferulik asit ve diğer güçlü antioksidanlarla kozmetikçilerin gözdesi. İşte kozmetikçilerin mucize bitkisi argan yağının yararları…

    Argan yağının yemeklik ve kozmetikte kullanılan 2 türü vardır. Kozmetikte kullanılanı soğuk pres yöntemiyle çıkartılır, 30 kg. meyveden alınan 4,5 kg. çekirdekten ancak bir litre yağ elde edilebiliyor.

    Yüzde yüz bitkisel ve katıksız olan argan yağı, biz kadınların güzelliklerine güzellik katıyor. Özellikle saç bakımında kimi otoriteler bu yağın devrim niteliğinde olduğunu söylüyorlar.

    Cilt kuruluğunu önleyen ve ince çizgileri dolduran argan yağı, yağlı ciltler için de umut veriyor. Bir araştırmada, argan yağı içeren kremlerin sebum üretimini yüzde 42 düşürdüğü gözlemlenmiş.

    Yetiştirilen daha doğrusu doğada yedişen bu bitkiyi Fas kadınları kendine has yöntemle ayrıştırarak yağını çıkartıyorlar.


    Argan yağı komşu ülkelerimiz olan Suriye, İran Irak gibi ülkelerden tedarik edilebiliyor.