Arapsaçı Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 13 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Arapsaçı Yemeği
    Arapsaçı Yemeği Tarifi
    Arapsaçı Yemeği Yapılışı

    [​IMG]

    Malzemeler:
    - 1 bağ arapsaçı
    - 1 adet kuru soğan
    - 1 sap pırasa*
    - 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    - 2-3 adet köy yumurtası
    - Deniz tuzu
    - Üstüne tercihe göre süzme yoğurt pul biber taze çekilmiş karabiber

    * Pırasa opsiyoneldir

    Yapılışı:
    1. Arapsaçını temizleyip yıkayın soğan ve pırasayla birlikte ince ince kıyarak malzemenizi hazırlayın.
    2. Zeytinyağı tavada ısıtın soğan ve pırasayı birlikte kavurun.

    3. Arapsaçını ekleyin biraz tuz serperek karıştırın kapağını kapatın. Ateşi de kısarak kendi buharıyla bir süre yumuşamasını bekleyin. Arasıra tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin. 10-15 dk gibi bir sürede pişecektir. Eğer arapsaçı çok taze değilse yumuşaması daha uzun sürebilir bu durumda 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın suyu çekene kadar pişmesini bekleyin.
    4. Tadına bakarak kontrol ettikten sonra piştiyse yumurtaları kırın. Karıştırmak ya da benim sevdiğim gibi öylece bırakmak size kalmış...
    5. Üzerinde (veya yanında) yoğurtla ve pul biber / karabiber serperek servis yapın.


     



  2. Cevap: Arapsaçı Yemeği

    Çok Güzel Görünüyor..Eline Saglık Blue Abla..:)
     



  3. Cevap: Arapsaçı Yemeği

    Güzel mi görünüyor... Bilemiyorum.Adını sanını ilk kez duyduğum bir ot.Aydın iline ait bir yemekmiş :f40:
     



  4. Cevap: Arapsaçı Yemeği

    Bilgisayardan Güzel Görünüyor.Canlı Olarak Bilemicem Valla:))