Arap Kurabiye

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 15 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Arap mı zenci mi ismine bir türlü karar veremediğim tarifi
    sizlerin yorumuna bırakıyorum artık.:))
    İlginç ve o kadarda lezzetli bir kurabiye tavsiye ederim..
    [​IMG]

    Malzemeleri

    3 haşlanmış yumurta sarısı
    1 paket oda sıcaklığında margarin
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı pudra şekeri
    Aldığı kadar un

    Üzeri için

    Çeyrek su bardağı pudra şekeri
    Çeyrek su bardağı nesquick
    Çeyrek su bardağı kakao

    Hazırlanışı

    Yumurtaları haşlayın. Soğuyunca sarılarını çıkartıp, elinizle iyice ufalayın. Margarini ekleyin ve mıncıklayarak iyice karıştırın. Ardından vanilyayı ekleyin. Şekil verilecek kıvama gelene kadar yavaş yavaş un ekleyin. (Yaklaşık 2-2.5 su bardağı kadar) Ufak toplar yapın. 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

    Üzeri için verilen malzemeleri bir salata kabında karıştırın. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, kakaolu malzemenin içine atıp, her tarafını bulayın. Soğuduktan sonra servis yapın.

    Not
    Tarif ilk okunduğunda, haşlanmış yumurta sarılarının yumurta kokusu yaratacağı düşünülüyor. Ancak öyle olmuyor aksine vanilya yumurta kokusunu bastırıyor.
    Hem 3 yumurta 40 kadar kurabiye arasında paylaştırılınca, her kurabiyeye çok az bir yumurta düşüyor. Kurabiyeleri soğuduktan sonra ikram edin.Çünkü soğuyunca içini çekip daha lezzetli oluyorlar.
    [​IMG]
     



  2. Cevap: Arap Kurabiye

    Abla Sen yapta şöyle elinden yiyelim :D