Arap Kadayıfı (5 Kişilik)

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 5 Aralık 2009 tarihinde açılan konu


  1. Arap Kadayıfı (5 Kişilik)
    [​IMG]

    Malzemeler
    5 adet yassı kadayıf
    3 adet yumurta (çırpılmış)
    1 bardak un
    1 su bardağı süt
    250 gr çiçek yağı
    450 gr şeker
    600 gr su
    Yarım limon
    50 gr çekilmiş yeşil fıstık


    Yemeğin Tarifi
    Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.

    Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.

    Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.
    nepişirsem
     



  2. Cevap: Arap Kadayıfı (5 Kişilik)

    hmm arap usulunu yemedım ama hatayın kı bi harıka :D
     



  3. Cevap: Arap Kadayıfı (5 Kişilik)


    Elbette öyle!..:f63: Künefe bizim tatlımızdır...:f196:
     



  4. Cevap: Arap Kadayıfı (5 Kişilik)

    Pardus'un tarifi 5 kişilikmiş zaten bize yetmez....Ben Hatay usulü alayım :D