Arap Dolması-Ekşili Dolma

'Damak Keyfi' forumunda Alara tarafından 20 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Arap Dolması

    ARAP DOLMASI

    [​IMG]


    Bu dolmanın en önemli özelligi kıyma ile değil ,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması.

    Malzemeler

    1/2 kg.satır kıyması

    1 kgdan az pirinç

    70 adet kadar kuru patlıcan

    4-5 adet soğan

    3-4 diş sarmısak

    2 kaşık biber salçası

    1 kaşık domates salçası

    zeytinyağı,tereyağı

    sumak veya limontuzu

    Yapılışı

    Kıyma,ince doğrnmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır.Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur,yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edilir,tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir,sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır.

    AFİYET OLSUN...