Arabistan Yemekleri,Arabistan Yemek Kültürü,Arap Mutfağı

Konusu 'Değişik Yemek Tarifleri' forumundadır ve Wish tarafından 2 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Wish Üye

    Arap Yemek Kültürü



    Genel olarak Türk mutfağına benzeyen bir yemek kültürü var.
    Fakat baharatları yağları ve farklı yemek pişirme tarzları sayesinde, yemeklerinin tatları,
    Türk yemeklerinden ayrılıyor. Mesela Türk mutfağından çokta alışık olduğumuz patlıcan yemeğini Birleşim Arap Emirliklerinde fırında pişiriliyor ve Türkiye'de zor rastlayacağınız farklı bir patlıcan türüyle size sunuluyor.

    Ayrıca Hurma Dolması adlı yemekleri ise tatlı ve peynirli bir karışımdan oluşan değişik bir lezzettir.

    Yerel yiyecek olarak pilav, tavuk veya deve eti, soğan, üzüm ve çeşitli baharatlarla yapılan Kabsa, şehriye, tavuk veya kuzu eti ile yapılan Mandi yiyebilirsiniz.

    Şehirde pek çok çayevi bulunur. Buralarda çay içip yanında kurabiye yemek mümkündür.


    Bilindiği üzere, şeriat kanunlarıyla yönetilen Suudi Arabistan'da alkol yasadışıdır.
    Tabii domuz eti de kesinlikle yasaktır.
    Son düzenleyen: Moderatör: 22 Aralık 2012
  2. misafir

    misafir Ziyaretçi

    Cevap: Arabistan Yemekleri,Arabistan Yemek Kültürü,Arap Mutfağı

    çok güzel olmuş ellerinize salık
  3. Misafir

    Misafir Ziyaretçi

    Cevap: Arabistan Yemekleri,Arabistan Yemek Kültürü,Arap Mutfağı

    bence bu yemekler olmasın türklerin yemekleri olsun