Arabaşı Hamuru Tarifi-Arabaşı Hamuru Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 7 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Arabaşı Hamuru Tarifi
    Arabaşı Hamuru Nasıl Yapılışı
    Arabaşı Yemeği

    [​IMG]

    Hamur İçin Gerekli Malzeme

    1 Çorba kasesi un
    6 kase su
    yeterince kaşığı tuz

    Hamurun Hazırlanışı

    6 Kase suyun 3 kasesi tencereye konulur ve 1 tatlı kaşığı tuz atılarak kaynamaya bırakılır. Diğer 3 kase su ise diğer bir tarafta bir kase un geniş bir kaba konularak bu üç kase su ile iyice karıştırılarak sıvı hale getirilerek kevgirden süzülür (Kevgirden süzülmesinin nedeni unun topak kalmaması içindir) Kaynayan suyun içerisine kevgirden süzdüğümüz bu karışımı kaynayan suyun içerisine iyice karıştırılarak yavaş yavaş karışım dökülür Karıştırma ise işlem bitene kadar devam etmelidir dikkat edilecek en önemli husus ise karışımı dökerken hızlı daha sonrada normal ve aralıksız karıştırmaya devam etmeliyiz. Karıştırma tam olmazsa hamur topaklanır ve tam netice vermez. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp bekletmeden su ile ıslattığımız tepsiye bu hamur dökülerek soğumaya bırakılır. Tepsiyi ıslatmamızda amaç ise hamurun tepsiye yapışmaması içindir Bu soğumaya bıraktığımız hamur yaklaşık 4- 5 saat sonra servise hazır hale gelmiş olur.

    Arabaşıda unun kalitesi çok önemlidir. Unun kaliteli olduğunu düşünerek eğer hamur tepsiyi bırakıyorsa tam netice almışınızdır (Arabaşı genelde kış mevsiminde yapılır)
     



  2. Cevap: Arabaşı Hamuru Tarifi-Arabaşı Hamuru Yapılışı

    nasıl yendiğini tarif ederseniz daha uygun olur bence yoksa hamuru çiğneyerek yemeye çalışanlar olabilir :D
     



  3. Cevap: Arabaşı Hamuru Tarifi-Arabaşı Hamuru Yapılışı

    Bir kere denemiştim..ve kısaca böğğğğ diyorum ve demiştim :DDDD Nimete saygısızlık olmasın ama..Midesine oturur insanın bee...:)