Arabaşı Çorbası nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Nalan tarafından 21 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu


  1. Arabaşı Çorbası malzemeleri:

    2 tavuk göğsü
    6 su bardağı tavuk suyu
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Arabaşı Çorbası Hamurunun Malzemeleri
    5 su bardağı tavuk suyu
    100 gr. un
    1 çay kaşığı tuz

    Arabaşı Çorbasının Yapılışı
    Tencerye tereyağı konulur, eritilir. Un ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur, salça ve biber ilave edlip soğuk tavuk suyu eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynayınca ddiklenmiş tavuk etleri ve tuz ilave edilir. Hafif ateşte 15 dakika pişirilir.

    Arabbaşı Hamurunun Yapılışı:
    2 bardk tavuk suyu, 100 gr. un ile bir kapta ezilir. Artan tavuk suyu tencereye konur, tenceredeki tavuk suyu ılıyınca ezilen un tencereye yavaş yavaş dökülüp kaynayıncaya kadar karıştırlır. Kaynayınca ateşten alınıp bir tepsiye dökülerek soğutulur.

    Arabaşı çorbası nasıl yenir?
    Arabaşı çorbası kaselere konur ve hamurla birlikte servis yapılır. Hamuru çiğnemeden yutmalısınız çorbayla birlikte katık ederek.