Antioksidan Sebzeler

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda YAREN tarafından 19 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Antioksidan içeren besinler
    Antioksidan yiyecekler


    [​IMG]

    Provitamin A

    En fazla havuçta bulunan Provitamin A, ayrıca taze biber, kayısı, yeşil yapraklı sebzeler, salata ve zeytinyağında da bulunur.

    C Vitamini

    Çok kuvvetli bir antioksidan olan C vitamini, demirin vücutta emilimini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. En çok kuşburnunda bulunur. Ayrıca ısırgan otu, maydanoz, taze biber, brokoli, Brüksel lahanası, kivi, portakal, mandalina ve limonda C vitamini vardır.

    E Vitamini

    Kanser oluşumunu engeller. Fındık, badem, ceviz, zeytin, ve zeytinyağı E vitamini açısından zengindir.

    Selenyum

    Bağışıklık sistemini aktive eden selenyum, en çok balık, kabuklu yemişler ve baklagillerde bulunur.

    Çinko


    Güçlü bir antioksidan olan çinko, deniz ürünleri, süt ve süt ürünlerinde bulunur.

    Likopen

    Zararlı kolesterolün serbest radikaller tarafından okside olup, damar çeperine çökmesini önler. Böylece damar sertliği, kalp ve damar hastalıklarından korur. Domates, karpuz, portakal, greyfurt gibi besinlerin kırmızı rengini likopen verir.