Antigua Ve Barbuda Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Güncel Bilgiler' forumunda Meryem tarafından 13 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Antigua Ve Barbuda Vizesi İçin Gerekli Evraklar
    Antigua Ve Barbuda Vizesi



    Tatil veya iş amaçlı seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, geçerli pasaport, dönüş bileti, ülkede ikamet edecekleri adres bilgileri ve yapacakları harcamalar için yeterli mali kaynak gösterebilmeleri halinde altı ay süreyle vizeden muaftırlar.



    İşveren olarak Antigua-Barbuda vize başvurusu

    • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğun vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
    • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
    • Vergi Levhasının Fotokopisi
    • İmza Sirküleri Fotokopisi
    • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
    • Hesap Cüzdan Fotokopisi
    • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
    • Kredi Kartları Fotokopisi
    • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
    • Ticari Seyahatleriniz İçin daki Firmadan Davetiye
      ( dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
    • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
    • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

    Bordrolu Çalışan olarak vize başvurusu

    • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
    • Şirketin imza sirküleri
    • Vergi levhasının fotokopisi
    • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
    • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
    • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
    • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
    • Son üç aylık bordro fotokopisi
    • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
    • Gayrimenkul tapu fotokopisi
    • Kredi kartları fotokopisi
    • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
    • Ticari Seyahatleriniz İçin daki Firmadan Davetiye
      ( dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
    • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
    • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )

    Ev Hanımı olarak vize başvurusu

    • konsolosluğun vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
    • Gayrimenkul tapu fotokopisi
    • Hesap cüzdan fotokopisi
    • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
    • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
    • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    • Eşinin geçerli yada eski vizesi varsa fotokopileri


    Öğrenci olarak vize başvurusu

    • Konsolosluğun vize departmanına hitaben dilekçe
    • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
    • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
    • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
    • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
    • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    • Anne veya Babanın geçerli yada eski vizesi varsa fotokopileri

    Emekli olarak vize başvurusu

    • Konsolosluğun vize departmanına hitaben dilekçe
    • Emekli cüzdanı fotokopisi
    • Sağlık karnesi fotokopisi
    • Gayrimenkul tapu fotokopisi
    • Banka cüzdan fotokopisi
    • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
    • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaport )