Antep Katmeri

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler

    * 1 adet yufka(4 parça çıkıyor)
    * 1/2 çay bardağı toz şeker
    * 1/2 çay bardağı fıstık (küçük küçük kıyılmış)
    * 1 yemek kaşığı tereyağ
    * 1 yemek kaşığı irmik ve 1 çay bardağı sütle iyice pişirilmiş bir karışım(isteğe bağlı)

    Nasıl yaparız...

    Bir hazır yufka tezgaha serildikten sonra her tarafına itina ile erimiş tereyağ sürülür.
    Yufkanın herhangi bir yerinden tam üç parmak muntazaman kendi üzerine katlanır.
    Tam karşı tarafına da aynı işlem uygulanır.
    Katlanan kısmın da üzerine itina ile tereyağı sürülür.
    Şimdi geldik en ince noktaya...
    Yufkanın üzerine iki yemek kaşığı toz şeker ve iki yemek kaşığı dövülmüş şam fıstığı serpilir(cimrilik yapmayın adam gibi serpiştirin).
    Bunların da üzerine iki yemek kaşığı kaymak çok küçük parçalar halinde konur(oy oy oy amman sabahlar olmasın).
    Yufkanın katlanmamış kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde katlanır. Dikdörtgen şekline gelen yufka tekrar katlanarak kare haline getirilir.
    (japon kağıt katlama sanatı )
    Üzeri yağlanan katmer teflon tavada, altlı üstlü pişirilir.
    Üzerine şam fıstığı serpilerek servis edilir.
    Servisi ettiğiniz adam sonra müptela mı dersiniz müdavimi mi dersiniz, ne derseniz diyin ondan olur
    Ha tabi siz yemeyip de servis yapabilirseniz...