Antep dolması( kurutulmuş biber ve patlıcan dolması)nasıl yapılır resimli

Konusu 'Et ve Sebze Yemekleri' forumundadır ve ANANE tarafından 18 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. ANANE Üye


    Antep dolması nasıl yapılır

    Resımli Antep dolması

    MALZEME:

    1 dizi dolmalık kuru patlıcan
    10-12 dolmalık kuru biber (Antep biberi)
    2-3 iri soğan
    1 baş sarımsak
    2 su bardağı pirinç
    400 gr satır kıyması (koyun kaburga kısmından, iri çekilmiş, yağlı)
    2 çorba kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Tuz,karabiber,kimyon ,pul biber,kekik
    Nar ekşisi
    maydanos
    Antep Dolması

    [​IMG]

    Etli Antep Dolma tarifi


    Geniş bir tencerede bol su kaynatın. İçine biraz da tuz atın. Su fokur fokur kaynayınca patlıcanları atın. 8-10 dakika, hafif yumuşayana kadar haşlayın. Kevgirle sudan alın. Ateşi kapatın. Kuru biberleri de suyun sıcağına koyun, yumuşayana kadar bekletip çıkarın. Soğanla sarımsağı maydanosu incecik kıyın. Pirinci yıkayıp süzün; kıyma, salça, tuz, karabiber ve tüm baharatları 1 çay bardağı suyla karıştırarak harcını hazırlayın.etınız cok yağlı degılse zeytınyagıda koyunuz daha bır lezzetlı olacaktır dolmanızın parlaması lazım mat görünümlü olmıyacak aynen resımdeki gibi .. Bu harcı gevşek kalacak şekilde sebzelere doldurun. Tencereye birbirinin ağzını kapatacak şekilde yerleştirin. Dolmaların açılmaması için geniş bir tabağı ters çevirerek dolmaların üzerine kapatın Üstüne çıkacak kadar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Üstünden tabağı alın. Yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Suyunu süzerek servis yapın.

    NOT: Patlıcanları haşlarken suyuna bir kaç yaprak reyhan ilave ederseniz, nefis bir koku ve lezzet elde edersiniz. Yukarıdaki harcı kullanarak bu dolmayı mevsimine göre taze sebzelerle de yapabilirsiniz.ve en önemlisi tazesini doldurdugunuz gıbı içi tıka basa tam olarak doldurmayın yarısını bıraz gececek şekılde bır iki parmak mesafe kalacak şekılde doldurunuz vede pişince suyunun içinde bırakmayınız ki hamurlaşmasın ısıtacagınız zaman yenıden suyunu ılave ederek ısıtınız birde iç hazırlarken nar ekşisi koymayı unutmayınız nar ekşiniz yoksa dolmanın suyuna lımon tuzu atınız ayrı bır lezzet verecektır[​IMG]
    _____Huriş_____
     

Sayfayı Paylaş