Antakya Usulü İçli Köfte Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 8 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Antakya Usulü İçli Köfte Nasıl Yapılır
    Oruk tarifi
    Antakya Usulü İçli Köfte yapılışı
    Antakya Usulü İçli Köfte yapımı

    [​IMG]

    Dışı için

    250 gram çiğ köftelik bulgur
    1 yemek kaşığı biber salçası
    Tuz
    1 adet yumurta
    Yeteri kadar su

    İçi için

    250 gram yarım yağlı kıyma
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 adet kuru soğan
    150 gram ceviz içi
    7-8 dal maydanoz
    Tuz
    Kimyon
    Karabiber

    İçli köfte tarifi

    Önce iç malzeme hazırlanır. Kıyma iyice suyunu çekene kadar kavrulur. Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile ayrı bir kapta kavrulur. Daha sonra kıyma ilave edilir. Cevizler blenderda biraz çekilir. Ama toz haline getirilmez biraz büyükçe bırakılır. Maydanozlarda doğranır ve cevizlerle birlikte kıymaya ilave edilerek 5 dk daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.

    Dışı için

    İnce bulgur derin bir kaba alınır. İçine kıyma salça ve yumurta ilave edilir. Üzerine su yavaş yavaş dökülerek sürekli yoğrulur ve macun kıvamına getiririlir (Burada dikkat edilemesi gereken nokta bulgurun ne kadar su kaldıracağı dır. Her markaya göre farklılık gösterebilmektedir). Daha sonra bu bulgur hamuru 2 eşit parçaya ayrılır. Yağlanmış bir yuvarlak cam kaba veya teflona, bir parçası serilir. Elle düzeltilerek düz bir zemin hazırlanır. Hazırlamış olduğumuz iç malzeme bu hamurun üzerine dökülür. Kalan diğer hamur parçasıda üzerine serilerek iyice bastırılır ve kenarları düzeltelir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi dönene kadar pişirilir. Fırındayken bulgurun üzerinin çok kurumaması için biraz su serpelir. Dilimler halinde servis edilir. Afiyet olsun.