Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda dila_ tarafından 24 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

  1. dila_

    dila_ Yasaklı


    Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası
    Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası resimli
    Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası tarifi


    [​IMG]

    900 gram ayıklanmış bezelye
    1 demet taze soğan
    1 adet patates
    850 ml tavuk veya sebze suyu
    1 diş kıyılmış sarmısak
    1 çorba kaşığı limon suyu
    6 çorba kaşığı krema
    1 tutam tozşeker
    4 çorba kaşığı kıyılmış nane
    Tuz, taze çekilmiş karabiber
    250 gram Antakya sürk peyniri


    Taze soğanı temizleyip iri parçalar halinde kıyın. Patatesi soyun. Tavuk suyu (veya sebze suyu), patates, sarmısak, bezelye ve taze soğanı tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Karışımdan iki çorba kaşığını kenara ayırın. Kalanı robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Üzerine 4 çorba kaşığı krema, limon suyu, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Ayırdığınız bezelyeli karışım ve naneyi ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine kalan 2 çorba kaşığı kremayı damla şekli oluşturacak şekilde dökün. Küçük küpler halinde doğranmış sürk peynirleri ile sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.