Ankaranın Yöresel Yemekleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda Violet tarafından 7 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ankaranın Yöresel Yemekleri,


    Et Yemekleri: Ankara tavası alabörtme calla çoban kavurması ilişkik kapama orman kebabı patlıcanlı et sızgıç siyel siyer.

    Pilavlar: Bici bulgur pilavı oğmaç aşı pıtpıt pilavı.

    Köftelre: Kadınbudu köfte mucirim köftesi yumurtalı köfte tohma tiritli köfte.

    Dolmalar: Efelek dolması mantı şirden dolması (bumbar) yalancı dolma yaprak dolması.

    Börekler - Çörekler: Altüst böreği ay böreği bohça böreği entekke böreği hamman kol böreği papaç pazar böreği tandır böreği yalkı.

    Yemekler: Carcıran bici aşı çılbır çırpma göçe ***er kaile keşkek yemeği köremez mıhlama omaç papara saz tamtak tiridi topaç.

    Hamur İşi Yemekler: Bazlama cızlama gözleme nevizme öllüğün körü su böreği.


    Tatlılar - Kompostolar: Ayva boranası baklava bırtlak daşlak ekir fıslak höşmerim karga beyni kar helvası kaygana köyter omaç perçem saraylı tiltil helvası tuhafiye zerdali boranası zerdali hoşafı. kabak tatlısı

    Ekmekler: Bazlamacın bezdirme gizleme çerpit ebem ekmeği kartalaç kömbe kete saçkıran şerit