Ankaranın Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 31 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ankaranın yemek kültürü, ankaranın yemekleri nelerdir, ankara yemeklerinin isimleri,

    Çorbalar:

    Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, toyga çorbası

    Et Yemekleri:

    Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siyer.

    Pilavlar:

    Bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıtpıt pilavı.

    Köfteler:

    Kadınbudu köfte, mucirim köftesi, yumurtalı köfte, tohma, tiritli köfte.

    Dolmalar:

    Efelek dolması, mantı, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma, yaprak dolması.

    Börekler - Çörekler:

    Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kana, kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı.

    Yemekler:

    Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe, göter, kaile, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tamtak tiridi, topaç.

    Hamur İşi Yemekler:

    Bazlama, cızlama, gözleme, nevizme, öllüğün körü, su böreği. - Tatlılar - Kompostolar: Ayva boranası, baklava, bırtlak, daşlak, ekir, fıslak, höşmerim, kabak tatlısı, karga beyni, kar helvası, kaygana, köyter, omaç, perçem, saraylı, tiltil helvası, tuhafiye, zerdali boranası, zerdali hoşafı.

    Ekmekler:

    Bazlamacın, bezdirme, gizleme, çerpit, ebem ekmeği, kartalaç, kömbe, kete, saçkıran, şerit, yarımca.