Ankaranın Meşhur Yemekleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda Aysell tarafından 9 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ankara yöresel yemekler
    Ankaranın yöresel yemekleri
    Ankaranın Meşhur Yemek tarifleri


    Ankara'nın yemekleri çeşitlidir. Şöyle sıralayabiliriz:

    Çorbalar; aş, dutmaç, keşkek, miyane, sütlü, tarhana ve toyga çorbaları,

    et yemekleri; Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavuması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siper,

    pilavlar;
    bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı,

    dolmalar; efelek dolması, mantı, şirden dolması (humbar), yalancı dolma,

    börekler- çörekler; alt-üst böreği, ay böreği, bohça, entekke böreği, hamman, kaha, kol böreği, papaç, Pazar böreği, tandır böreği ve yalkı