Ankaranın En Güzel Yemekleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda M_U_R_A_T tarafından 3 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ankara Tavası Tarifi

    MALZEMELER

    500 gr. kuzu eti
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet havuç
    1 su bardağı bezelye
    Yarım demet dereotu
    1 çay fincanı yoğurt
    1 çay bardağı un
    3 adet yumurta
    Karabiber
    Tuz

    [​IMG]

    HAZIRLANIŞI
    Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun. Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun. Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.
    Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.





    Ankaranın güzel yemekleri resimleri :f40:

    [​IMG]

    [​IMG]