Anasonlu Peksimet

'Damak Keyfi' forumunda dila_ tarafından 6 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

  1. dila_

    dila_ Yasaklı


    [​IMG]

    Haftada bir kere yapıp özel olarak aldığım büyük cam kavanoza koyuyorum bu peksimetleri. Önceleri hiç kimse evde yaptığıma inanmamıştı, ama artık spesyalim haline geldi. Hediye için de ikram olarak da çok iyi bir fikir. Anason sevmeyenler sade, üzümlü, rezeneli veya biberiyeli de yapabilirler.

    Malzemeler:

    2¼ bardak beyaz un

    1 çorba kaşığı bal

    ¾ tatlı kaşığı instant kuru maya

    ½ silme tatlı kaşığı tuz

    4 çorba kaşığı zeytinyağı

    ¾ bardak su

    1-2 çorba kaşığı anason tohumu

    30-35 peksimet



    ALıntı
     


  2. dila_

    dila_ Yasaklı


    Cevap: Anasonlu Peksimet

    Elde Yapılışı

    1.

    Elle yapıyorsanız, unu, tuzu, balı ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu, zeytinyağını ve anasonu karışıma ilave edip hamuru 10 dakika yoğurun. Hamurunuz, yumuşak ve ele yapışmayan formda olacaktır.





    2.

    Mikser ile yapıyorsanız, miksere hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki suyu, zeytinyağını ve anasonu karışıma ilave edip hamuru 3-4 dakika yoğurun. Hamurunuz, yumuşak ve ele yapışmayan formda olacaktır.





    3.

    Hamurunuzu beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alın. Hacmi 2 katına çıkana kadar veya 1 saat mayalandırın.



    4.

    Hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Herbir parçayı mutfak tezgahında 25 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 1 saat ılık bir yerde bekletin.



    5.

    Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika veya üstü iyice kızarana kadar pişirin.



    6.

    Fırından çıkarıp 20 dakika ılımaya bırakın. Keskin bir bıçak ile 1 cm kalınlığında dilimler kesin. Dilimleri fırın tepsisine yerleştirin.



    7.

    Fırın ısısını 125 dereceye indirip peksimetleri yarım saat gevretin. Fırın soğuyana kadar içerde bırakın.