Ananaslı Sufle

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 4 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Ananaslı Sufle Tarifi

    Malzemeleri

    6 Çorba Kaşığı Ananas Suyu
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Kahve Fincanı Tozşeker
    2 Yumurta
    2 Çorba Kaşığı Un
    1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
    2 Çay Bardağı Light Süt
    1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
    1/2 Portakal Kabuğu Rendesi
    Tuz

    Pişirme Süresi: 30 dakika
    6 Kişilik

    Yapılışı

    1 Porsiyon: 160 Kalori.

    Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yarım su bardağı kapasiteli sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kalan yağı şeker ve yumurta sarısı ile köpükleşinceye dek çırpın. Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin. Ananas suyu ve sütü mikserle karıştırın. Yumurtalı harcı azar azar ilave edin. 1 tutam tuzla çırpılmış yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı sufle kaplarına dökün. Fırına verip 30-35 dak. pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.