Ananaslı Alt Üst Keki Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 27 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ananaslı Alt Üst Keki Tarifi

    Ananaslı Alt Üst Keki Yapılışı

    Ananaslı Alt Üst Keki Malzemeleri:
    Yarım su bardağı tereyağı
    2 tane yumurta
    Bir buçuk su bardağından biraz fazla un
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı süt
    Yarım çay kaşığı tuz
    5,6 dilim konserve ananas
    Su bardağının 3 te 1 kadar eritilmiş tereyağı
    Yarım su bardağı tozşeker
    5,6 tane siyah üzüm


    [​IMG]

    Ananaslı Alt Üst Keki Yapılışı: Yuvarlak bi kalıbın içine tereyağını eritip yarım su bardağı tozşekeri kattıktan sonra dibine yayın. Tereyağlı şekerin üstüne ananas dilimlerini sıralayın. Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın. Kek hamuru için çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın. Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı ekleyin. Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin. Çırpma kabındaki karışıma biraz un ve biraz süt ekleyip, karıştırın. Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın. Tuzunu katın ve tekrar çırpın. Hazırladığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin. Sıcak olarak servis yapın.


    alıntı