Ananasın Faydaları Nelerdir

'Şifalı Bitkiler' forumunda Wish tarafından 1 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Ananasın Yararları nelerdir
    Ananas Meyvesinin Faydaları


    [​IMG]

    Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır.

    Antioksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir.

    Sağlıklı bir diyet meyvesidir.

    Ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır.
    Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir.
    Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir.
    Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir.

    Ananas C vitamini yönünden zengin bir besin olduğu için bolca tüketilmesi gerekmektedir.

    C vitamini bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasında, kulak enfeksiyonlarında, soğuk algınlığı ve griplerde de çok etkilidir.

    C vitamini vücudun suda çözünebilen başlıca antioksidanıdır ve vücudun suyla dolu olan bütün bölümlerini, hücrelere saldıran ve zarar veren serbest radikallerin saldırılarından korur.

    Lifli bir besin olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır. *Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için yine kroner kalp hastalığı riskini azaltır.

    Vücuttaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek tansiyon riskini azaltır.

    Sindirim sistemine Yardımcı ve Doğal İltihap Önleyicidir.

    Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de mucizevi bir biçimde azaltır.


    Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu görülmektedir.

    Bromelainin iltihap önleyici etkisini artırmak için ananas öğünler arasında tek başına yenilmelidir. Bu sayede ananasın içinde bulunan enzimlerin tamamının sadece sindirime yardımcı olacak biçimde kullanılmasının önüne geçilmiş olunur.

    Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır.

    Serbest radikallerin, damarların tıkanmasını ve kalp hastalıklarını artırdığı, solunum yollarının spazm geçirmesi olasılığını artırarak astım nöbetlerine yol açtığı, kolon hücrelerine zarar vererek kolon kanserine ortam hazırladığı, eklem ağrılarını artırdığı, osteoartrit ve romatizmal artrit rahatsızlıklarında sakatlanma riskini artırdığı ortaya çıkarılmıştır.

    Enerji Üretimi ve Antioksidan Müdafası için Manganez, Thiamin(B1 Vitamini) ve Riboflavin

    Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için gerekli olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür. Manganeze ilave olarak ananas, yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir