Alsas Salatası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 5 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Alsas Salatası nasıl yapılır

    [​IMG]
    Malzemeler:
    • 2 adet patates
    • 2 adet yumurta
    • 150 gram hamsi
    • 1 adet pancar turşusu
    • 5 adet kornişon
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    • 1 çorba kaşığı beyaz şarap
    • 1 çorba kaşığı kapari turşusu
    • Tadımlık tuz


    Yapılışı:
    Patatesleri püre haline getirip derince bir kaba alın. Hamsi balıklarını haşlayıp fileto çıkarın.
    Zeytinyağı, tuz, sirke ve beyaz şarabın yarısı ile patates püresine ilave edip karıştırın. Hamsinin filetolarını da ekleyin ve dikkatli bir şekilde, balıklar parçalanmadan karıştırın.
    Karışımı tabağa alın. Üzerini dilimlenmiş pancar turşusu, kornişon ve kapariler ile süsleyin.
    Sirke ve şarabın kalanını ilave edin ve soğuk servis yapın.