Almanların Ünlü Yemeği

'Ülkeler' forumunda Masal tarafından 11 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Almanların En Ünlü Yemeği Nedir


    Almanların En Meşhur Yemeği

    Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Bazı bölgelerin mutfak kültürü; Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir.

    Alman mutfağının en ünlü yemeklerini domuz etinden yapılan yemekler oluşturmaktadır. Domuz eti Alman mutfağının vazgeçilmezlerindendir.

    En popüler sebzeler patates, lahana, havuç, şalgam, ıspanak ve fasülyedir.

    Alman yemekleri nadiren acı ve baharatlıdır en popüler baharatlar maydanoz, defne, kekik, frenk soğanı, karabiber (çok az miktarda), ardıç meyvası ve kimyon'dur. Yılbaşı zamanlarında yapılan tatlı keklerde ve bazende sosislerin hazırlanmasında çoğunlukla kakule, anason tohumu ve tarçın kullanılır fakat bu baharatların Alman yemeklerinde kullanımı ise çok nadirdir. Reyhan, adaçayı, keklik otu ve kırmızı biber gibi diğer baharat ve otlar da son zamanlarda popülerlik kazanmaktadır.

    Ülke çapında pasta ve turta bakımından bir çok çeşit bulunmaktadır, en fazla tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır. Elma, erik, vişne ve çilek düzenli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır. Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukça popülerdir. Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukça bilindik bir pastadır. Alman çöreği (deliksizdir), marmelatlı veya diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bölgeden bölgeye değişmekle birlikte çoğunlukla Berliner, Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır.