Almanların Özel Yemekleri

'Ülkeler' forumunda EyLüL tarafından 6 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Almanların Özel Yemekleri Nelerdir



    Almanların Özel Yemek Tarifleri

    Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Bavyera ve Suabiya'nın güney bölgeleri buna örnektir. Bu bölgelerin mutfak kültürü Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir. Domuz eti, sığır eti ve kümes hayvanları eti ile yapılan yemek çeşitleri Almanya'da tüketilen yemeklerin önde gelenleridir.

    Alman mutfağı ve günlük yemek alışkanlıkları birçok mutfaktan etkilenmiştir. Pizza ve makarna gibi İtalyan yemekleri, Döner gibi Türk ve Arap yemekleri özellikle büyük şehirlerde oldukça yaygın olarak satılmaktadır. Uluslararası burger zincirleri ve Çin restorantları ülkenin birçok yerine yayılmıştır. Hint, Japon ve diğer Asya mutfaklarının popüleritesi artmaktadır. Yüksek profilli dokuz Alman restorantı, restorantları uluslararası derecelendiren Michelin Rehberi tarafından üç yıldızlı olarak ilan edilmiştir. Yine 15 restorant iki yıldız almıştır.

    Şarabın ülkenin birçok kesiminde yaygın olmasına rağmen Almanya'nın milli içkisi bira olarak bilinmektedir. Almanya'da kişi başına bira tüketimi yıllara göre düşmesine rağmen, kişi başına yıllık 116 litre ile üst sıralardaki yerini korumaktadır. 18 batı ülkesi üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; kişi başına alkolsüz içecek tüketimi konusunda 14., kişi başına meyve suyu tüketiminde ise 3. olmuştur. Bunların dışında, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukça popülerdir.

    SOSİSLİ ALMAN POĞAÇASI


    Malzemeler

    1 su bardağı yoğurt
    125 gr eritilip ılıtımış bitkisel margarin
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu
    4 su bardağı un
    İçi için;
    6 adet sosis
    1 adet küçük boy kuru soğan
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    5 çay kaşığı domates salçası (2 yemek kaşığı ketçap da kullanabilirsiniz)
    2 çay kaşığı kuru kekik
    Üzeri için;
    2 adet yumurtanın sarısı
    2 yemek kaşığı susam

    [​IMG]


    Yapılışı

    Yoğurt ve oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı derin bir kaba koyun. Üzerine eritilip ılıtılmış margarin ekleyin. Tuz, kabartma tozunu ekleyin. Unu da azar azar katarak yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 2-3 dakika, ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayın ve üzerine mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 30 dakika bekletin, içini hazırlamak için; incecik doğranmış soğan ve sıvıyağı küçük bir tavaya koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli kanştırarak 2 dakika kadar kavurun, incecik halkalar halinde doğradığınız sosisleri ve salçayı ilave edip (ketçap da kullanabilirsiniz) 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Dinlenen hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopanp parçalan avuçlarınız arasında çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurlann ortalarına ikişer tatlı kaşığı kadar iç harcından koyup kenarlarını üzerine doğru toplayın. Yuvarlayıp fınn kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırçayla çırpılmış yumurta sarısı sürün. 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında 25-30 dakika, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.

    KARAORMAN PASTASI


    Malzemeler

    180 gr. kakaolu pandispanya
    280 gr. çekirdeksiz vişne kompostosu taneleri
    40 gr. rendelenmiş bitter çikolata
    7.5 gr. pudraşekeri (1 çorba kş.)
    Krem şokola tereyağı için:
    10 gr. margarin
    8.5 gr. kakao
    7.5 gr. tozşeker
    çay kş. su
    75 gr. tereyağı (5 çorba kş.)
    Kreması için:
    125 ml. krem şanti
    45 gr. tozşeker (3 çorba kş.)
    10 gr. un (4 çay kş.)
    5 gr. buğday nişastası (2 çay kş.)
    10 gr. süttozu (2 çay kş.J
    30 gr. vanilin (4 çorba kş.)
    1 adet yumurta (çırpılmışj
    90 ml. su (6 çorba kş.)

    [​IMG]

    Yapılışı

    Krem şokola tereyağını hazırlamak için önce margarin ve kakaoyu ezerek karıştırıp, kakaolu margarin haline getirin. Bir cezvede şekeri ve suyu kısık ateşte karıştırarak pişirin. İçine tereyağını katarak eriyinceye kadar karıştırın. Ateşten alıp, içine kakaolu margarini ekleyin, karıştırarak eritin.
    Krem şantiyiyi bir çırpma kabına koyun. 1 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte mikserde çırparak vurulmuş krem şantiyi elde edin. Diğer bir kapta unu, nişastayı, kalan şekeri, süttozunu, vanilini, yumurtanın yarısını ve suyu çırparak karıştırın. İçine vurulmuş krem şantiyiyi katıp, tekrar karıştırın. Kremanızı serin bir yerde bekletin.
    Kakaolu pandispanyayı bir testereli bıçak veya iple enlemesine ikiye bölün. İlk katın üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayıp, spatula ile düzleyin. Vişne tanelerini kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı vişnelerin üzerine yayıp, düzleyin ve ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. Pastanın her tarafına krem şokola tereyağını sürün. Rendelenmiş çikolataları serperek her yerini kaplayın. İnce bir tel süzgeçten üzerine pudraşekeri serperek pastanızı tamamlayın.

    ALMAN PASTASI


    Malzemeler

    3 yumurta
    3 kahve fincanı toz şeker
    4 kahve fincanı un
    1 kahve fincanı su
    2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 çay kaşığı kabartma tozu

    KREMA İÇİN

    1 yumurta
    3 çorba kaşığı toz şeker
    3 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt
    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

    [​IMG]

    YAPILIŞI:
    1- 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.
    2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
    3- Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır.
    4- 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.

    KREMANIN YAPILIŞI:
    1- Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.
    2- Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur.
    3- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.
    4- Servis tabağına alınıp üzerine bolca Pudra şeker elenir.

    YORTU EKMEĞİ

    Malzemeler

    120 gr (8 çorba kaşığı)+ 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)
    30 gr taze (yaş) maya
    120 gr (1/2 su bardağı) + 1 çay kaşığı şeker
    3+1/2 su bardağı ılık su
    1,5 kg (12+1/2 su bardağı) un
    1/2 kahve kaşığı karanfil (dövülmüş)
    1 tatlı kaşığı tuz
    60 gr (1/3 su bardağı) kuru kayısı (doğranmış)
    60 gr (1/3 su bardağı) kuru elma (doğranmış)
    300 gr (2 su bardağı) fındık (kabukları soyulup, bütün bırakılmış)
    180 gr (1 su bardağı) kuru üzüm
    120 gr (2/3 su bardağı) doğranmış meyve kabuğu şekerlemesi

    [​IMG]

    Yapılışı

    1 tatlı kaşığı tereyağla 3 tepsiyi hafifçe yağlayıp, bir kenara bırakınız.
    Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, 1 çay kaşığı şekeri ekleyerek çatalla eziniz. Ilık sudan 1/2 su bardağı ekleyip, şekerli mayayı kabartınız. Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 15 - 20 dakika, mayalı karışım kabarıp köpükleninceye kadar bekletiniz.
    Unun yarısını (6+1/4 su bardağı) büyük bir kaseye eleyip, karanfil ve tuzu katınız. Karışımın ortasında bir çukur açıp mayalı karışımı, kalan 120 gr (8 çorba kaşığı) eritilmiş tereyağı ve kalan 3 su bardağı ılık suyu içine boşaltınız. Parmaklarınızla unu yavaş yavaş sulu malzemeyle karıştırıp, kaseyi 15 dakika bir kenarda bekletiniz.
    Kalan 6+1/4 su bardağı unu büyük bir kaseye koyup, kuru kayısı, elma, fındık, kuru üzüm ve meyve kabuğu şekerlemesini ekleyiniz. Ellerinizle unlu meyveleri mayalı karışıma katıp, hamuru unlanmış tezgaha çıkararak, pürtüksüz ve esnek olana kadar iyice yoğurunuz.
    Kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız. Ellerinizle hamuru top haline getirip kaseye koyunuz. Hamurun üstünü hafifçe unlayıp, temiz ve nemli bir bezle örterek, kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 1-1,5 saat, hamur 2 kat kabarana kadar bekletiniz.
    Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha alıp, 2 dakika yoğurunuz. Keskin bir bıçakla hamuru 3 eşit parçaya kesip, her parçayı top haline getiriniz. Hamur toplarını yağladığınız tepsilere yerleştirip, üstlerini nemli bezle örterek sıcak bir yerde 30 - 40 dakika, 2 kat kabarana kadar bekletiniz.
    Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220* C) getirip, ısıtınız.
    Hamurlar kabarınca tepsileri fırına sürüp, 15 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını biraz düşürüp (190°C), 30 dakika daha, ekmeklerin üstü kabuk bağlayıp nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
    Tepsileri fırından alıp, ekmeklerin altlarına parmaklarınızla vurunuz. Eğer davul gibi boş ses verirse pişmiş demektir. Boş ses vermezse fırının sıcaklığını biraz daha düşürüp (150°C), tepsileri yeniden fırına sürerek 5-10 dakika daha pişiriniz.Tepsileri fırından alıp, ekmekleri ızgara üstünde soğuttuktan sonra, servis ediniz.