Almanların Noel Keki

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 5 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Noel Kek Tarifi


    Stollen (Alman Noel Kek Tarifi) Nasıl Yapılır



    Alman Noel Keki İçin Malzemeler:

    150 gr. şeker

    1 tatlı kaşığı kakule

    1 tatlı kaşığı tuz

    2 limon kabuğu rendesi

    1 kg. un

    100 gr. kıyılmış badem

    2 küçük bardak rom

    500 gr. tereyağı

    1/4 lt. süt

    20 gr. acı badem aroması

    80 gr. maya

    100'er gr. küçük küplere bölünmüş limon ve portakal Şekerlemesi

    600 gr. kuru üzüm

    Üzerine sürmek için: 200 gr. sıvı tereyağı.

    200 gr. kuş üzümü

    Sıcak iken üzerine serpmek için: 250 gr. toz şeker, 5 çorba kaşığı vanilya

    Soğuduktan sonra üzerine serpmek için: Pudra şekeri

    [​IMG]

    Alman Noel Keki Yapılışı:

    Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır, üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir. Maya 1 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı ılık süt ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir. Unun 2/3'ü bir kabın içine elenir, ortası açılarak kenarına baharat, şeker ve ısıtılmış yağ konur, ortadan başlayarak maya un, süt ve diğer malzeme ile karıştırılır. Hamurda kabarcıklar oluşana kadar iyice karıştırılır, Kalan un da ilâve edilerek yoğrulur.

    Sonunda kuru üzüm, kuş üzümü, badem, limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması için bekletilir. Hamur kabardıktan sonra iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi üzerine konarak biraz daha kabarması için bekletilir. 175190şde 50-60 dakika pişirilir.

    Pişirdikten hemen sonra üzerine sıvı tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpilir.

    Afiyet Olsun...