Alman Pastası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 26 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Alman Pastası Nasıl Yapılır


    Alman Pastası Tarifi

    Pastalar içinde en puf puf olanı alman pastası tarifi...

    [​IMG]


    Malzemeler:

    3 yumurta
    3 kahve fincanı toz şeker
    4 kahve fincanı un
    1 kahve fincanı su
    2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 çay kaşığı kabartma tozu

    Ara kat kreması:

    1 yumurta
    3 çorba kaşığı toz şeker
    3 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt
    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

    Yapılışı:

    Kalıbı yağlayıp unlayın.3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır. Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır. 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.

    Kreması için:

    Bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.

    Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.

    Üzerine isteğe göre pudra şeker serpilir.