Alman Makarnası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 23 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Alman Makarnası Tarifi
    Resimli Alman Makarnası
    Alman Makarnası yapılışı


    Alman Makarnası

    [​IMG]

    Malzemeler

    • 1 soğan
    • Salça
    • Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı
    • Nane
    • Kekik
    • İçim Kaşar Peynir
    • Sarımsak
    • Pul biber
    • 1 Paket Makarna
    • Süt


    Yapılışı



    1. Makarna haşlanır. Aldante kıvama gelince süzülür, hafif sudan geçirilir.
    2. Başka bir kapta yarım bardak süt, 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı su karıştırılır.
    3. Tencereye yağ konularak kızıdırlır. Yağ kızdıktan sonra soğanlar küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra 1 adet sarımsak çok küçük şekilde küp küp kesilir ve soğanla birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra ayrı kapta hazırladığımız süt, salça, su karışımı tencereye ilave edilir. Bunları da karıştırdıktan sonra kekik, nane, pul biber ve istenildiği kadar baharat çeşidi ilave edilir ve kavrulur. Son olarak karışıma makarna atılır.
    4. Tabağa konulan makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar ve ince kesilmiş kırmızı dolmalık biberle servis yapılır.