Alman Kurabiyesi

'Damak Keyfi' forumunda karakız tarafından 26 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler
    375 gr.Tereyağı
    5 Bardak Un
    1 Tatlı Kaşığı Maya
    1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
    2 Yumurtanın Sarısı
    100 gr.İri Taneli Toz Şeker

    Yapılısı
    Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin.
    Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
    Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin.Ve soğumaya bırakın.
     



  2. Cevap: Alman Kurabiyesi

    Tarif için teşekkürler кαяαкız..yeni nickin çok hoş hayırlı olsun.:f40:
     



  3. Cevap: Alman Kurabiyesi

    Şimdi buna neden alman kurabiyesi demişler acaba :D
     



  4. Cevap: Alman Kurabiyesi

    Valla bende bilmiyorum neden alman kurabiyesi dendiğini :f20:

    tesekkür ederim Yaren
     



  5. Cevap: Alman Kurabiyesi

    ay canım krubayi istedi :) paylasm için tşkler
     



  6. Cevap: Alman Kurabiyesi

    Almanların tarifi olabilir mi acaba :)
     



  7. Cevap: Alman Kurabiyesi

    Evet mantıklı bir cevap :f30::f40: