Albüminuri Hastalığı için bitkisel tarifler

'Şifalı Bitkiler' forumunda Wish tarafından 19 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Albüminuri Hastalığı için bitkisel kürler
    Albüminuri Hastalığı bitkisel tedavi
    Albüminuri Hastalığı için bitkisel yöntemler


    Böbreklerin tam görevini yapamadığı için idrarda protein bulunması. İdrardaki proteinlerin büyük bir bölümünde albumin olması rahatsızlığıdır.

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    1. Tarif:

    Kayın ağacı, kırkkilit otu, altın ot, maydanoz yaprağı, taze fasülyenin kurutulmuşu, civan perçemi, avakado yaprağı. Otlar tamamı veya ayrı ayrı kaynatılıp aç ve tok karnına sıcak çay gibi içilir.

    2. Tarif:

    Kuru soğan ve sarmısak bol miktarda yenir. Süt ve süt ürünleri, tere otu, maydanoz, kereviz, taze fasulye, beyaz lahana bol miktarda yenir.

    3. Tarif:

    200 gr Demirhindi, 1 kg suda eritilip suyu çıkarıldıktan sonra 1 fincan 3 öğün aç karnına içilir.

    4. Tarif:

    1 kg bal
    1 kg keçi boynuzu pekmezi
    1 kg andız pekmezi
    100 gr polen
    100 gr arı sütü
    100 gr kereviz tohumu
    100 gr hıltan tohumu
    100 gr tere tohumu
    100 gr keten tohumu
    100 gr ısırgan tohumu
    100 gr mayana
    100 gr maydanoz tohumu
    tamamı dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

    5. Tarif:

    Ayrık kökü
    Kırk kilit otu
    Kayın ağacı yaprağı
    Okaliptus yaprağı
    eşit miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek kaşığı koyulup 10 dakika demlenir. Aç veya tok karnına çay ve su yerine bol miktarda içilir.

    6. Tarif:

    100 gr lahana
    100 gr taze fasulye kurusu
    100 gr maydanoz kökü
    100 gr tere
    5 lt suya koyulup iyice kaynatılıp suyu süzülüp alınır. Aç ve tok karnına bol miktar 3 öğün içilir.

    7. Tarif:

    50 gr Kırk kilit otu
    50 gr altın ot
    50 gr ısırgan otu
    50 gr ayrık kökü
    50 gr avakado yaprağı
    Tamamı karıştırılıp 1 lt suya otların karışımından bir avuç yıkanıp koyulur. Az kaynatılıp demlenir. Aç ve tok karnına 3 öğün en az 1-2 büyük su bardağı içilir.

    8. Tarif:

    2 kg bal
    50 gr anason
    50 gr tere otu tohumu
    50 gr arpa unu
    50 gr mayana
    50 gr çörek otu
    50 gr arı sütü
    50 gr polen karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

    9. Tarif:

    100 gr hünnap
    50 gr labada yaprağı
    50 gr mısır püskülü
    50 gr kiraz çöpü
    5 lt suda iyice kaynatılıp süzülür. Serin bir yerde veya buz dolabında saklanır. 3 öğün aç ve tok karnına en az 1-2 su bardağı içilir.

    10. Tarif:

    100 gr susam
    100 gr anason
    100 gr sarı sabır (aluevera)
    100 gr zencefil
    2 kg bal
    100 gr polen
    100 gr saf arı sütü
    tamamı dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına ılık sütle veya sade oalrak 1'er yemek kaşığı yenir