Alabalık Izgara Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 1 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Alabalık Nasıl Pişirilir


    [​IMG]

    Malzemeler

    4 adet alabalık
    5 diş sarımsak
    2 adet soğan
    1 bardak zeytinyağı
    maydanoz
    1 adet limon
    tuz
    karabiber
    kekik

    Yapılışı

    Balıkları temizleyip yıkayın ve tuz, kekik serpin. Maydanozu, soğanı ve sarımsağı kıyın, 2kaşık zeytinyağı ekleyin bir tabakta balıklarla beraber 1saat bekletin. Zamanı dolunca balıkları ızgara çift taraflı pişirip servis tabağına alın. Kalan yağı tuz ve limon suyuyla çırparak sos edin, bu sos ile beraber servise sunun.