Alabalık Buğulama tarifi,Alabalık Buğulaması nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 15 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Alabalık Buğulamasının yapılışı
    Alabalık Buğulaması tarifi
    Alabalık Buğulaması nasıl pişirilir

    Alabalık Buğulaması
    [​IMG]
    Malzemeler
    4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
    4 adet defne yaprağı
    3 adet domates
    3 adet çarliston biber
    1.5 adet limonun suyu
    70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
    250 gr. mantar
    1 çorba kaşığı kapari turşusu
    Tuz ve karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir. Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir. Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

    Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

    Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.

    Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.

    alıntı