Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler

'Sağlık Rehberi' forumunda Eylem tarafından 17 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Eylem

    Eylem Editör Site Yetkilisi


    Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler

    [​IMG]
    Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler

    Mevsimi geldiğinde çiçek açan lezzet karnabahar ile yine lezzetine doyamayacağınız pratik bir tarif var. Fırında soslu olarak hazırlanan karnabaharı beğeneceğinizi umuyoruz.

    Malzemeler;

    -2 adet yumurta

    -1 küçük olarak karnabahar

    -½ çay bardağı zeytinyağı

    -1 su bardağı yoğurt

    -1 tatlı kaşığı un

    -1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar

    -Tuz & karabiber

    Nasıl yapılıyor hemen kısaca anlatalım;

    Karnabaharı çiçeklerini ayırıp haşlıyoruz, haşlanan karnabaharları tuz ve karabiber ile karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Maydanozları ince kıydıktan sonra karnabaharların üzerine serpiştirin. Yumurta, un ve zeytin yağını ve aynı zamanda yoğurdu çırparak üzerlerine dökün. En üste kaşar peynirlerini dağıtın ve önceden ısıtılmış 200 C’ye fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

    Brüksel lahanası ile ne dargınız ne de barışık. Evlerde çok nadir pişen bir yiyecektir aslında. Var ise yenir ama yokluğunda hiçte aranmaz. Bu küçük lahana topları ilk başta pek çekici gelmese de saymakla bitmeyen faydaları olduğunu biliyoruz. Kolesterol ve iştahı dengelediği gibi bol lif kaynağı olduğundan antioksidan etkisi yarattığında yazılanlar arasında.

    Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
    Akşama ne pişirsem pratik yemeklerden diyorsanız zeytinyağlı Brüksel lahanası sağlıklı, pratik ve lezzetlidir.

    -500 gr Brüksel lahanası

    -2 adet orta boy soğan

    -2 adet havuç

    -Yarım çay bardağı zeytinyağı

    -Tuz ve 1 adet kesme şeker

    -Su

    -Yarım limon suyu

    Nasıl yapıyoruz hemen geçelim; Brüksel lahanalarını ve kök kısımlarını bir bıçak yardımı ile ayıklayın. Bol su ile yıkayıp iki parçaya bölebilirsiniz. Soğanları da yıkayıp ince dilimler şeklinde doğrayın, aynı şekilde havuçları da doğrayın. Zeytin yağını tencereye alıp soğanları ekleyin, hafif pembeleştiğinde havuçları da ekleyip kavurun. Brüksel lahanalarını şeker ve tuzu lahanaların boyu 1 parmak geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve piştikten sonra limon suyu sıkarak soğuk servis yapabilirsiniz.

    Geliyoruz akşamın son pratik ve bir o kadar lezzetli tarifine, lezzetli bulgur köftesi, malzemelerimize geçelim,

    1 su bardağı bulgur

    1 yumurta

    1 tatlı kaşığı un

    Tuz, karabiber, kırmızı biber ve reyhan

    Sosu için malzemelerimiz

    1 su bardağı yoğurt

    2 – 3 diş sarımsak

    1 çorba kaşığı salça

    1 çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı

    Nasıl yapılıyor peki geçiyoruz,

    Bulguru derin bir kaba alıyoruz, 1 bardak sıcak ile ıslatın. Kabın ağzını kapatın ve kabarması için 15 dakika bekleyin. Bu sırada tencereye su koyun kaynamaya bırakın. Bulgur kabarınca 1 yumurta ve 1 kaşık un ekleyip yoğurun. Daha sonra baharatları ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Ellerinizi ıslatarak küçük toplar şeklinde köfteler yapın, sonra suyun içine atın. Bir 10 dakika kaynaması pişmeye yetecektir. Gelelim sosuna, bir tavaya tereyağını alalım, eritince zeytinyağını da ekleyin ve ardından salçayı da ekleyerek kavuruyoruz. Biraz kaynayınca sosumuz hazır. Sarımsaklı sosu da hazırlayıp süzüp çıkardığınız köftelerin üzerine yoğurdu ve sosu ekleyin. Dilerseniz biraz nane ile çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.