Akdeniz Ateşi için bitkisel tarifler

'Şifalı Bitkiler' forumunda Wish tarafından 19 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Akdeniz Ateşi için bitkisel kürler
    Akdeniz Ateşi için bitkisel çözüm
    akdeniz ateşi bitkisel tedavisi


    Aralıklı olarak karın ve göğüste meydana gelen ağrı ve ateşle kendisini gösteren bir hastalıktır. Genelde 1-15 yaşları arasında görülür.

    Lahana, pırasa, maydanoz, tere, roka, kereviz, enginar ve mevsimlik taze sebze ve meyveler, bakliyat türü gıdalar bol yenir. Temiz, rahat bir ortamda, aşırı yorulmadan stresten, üzüntüden uzak durulur. Banyo, spor, temiz hava, iyi bir tedavidir.

    Ağır yiyecekler, sanayi ürünleri, hamur işi, kızartma, pasta, yağlı tatlılar, sigara, alkol, asitli içeceklerden uzak durulmalıdır.

    1. Tarif:

    1 kg bal
    1 kg keçiboynuzu pekmezi
    1 kg üzüm pekmezi
    100 gr polen
    100 gr arı sütü
    100 gr üzerlik tohumu
    100 gr ravent kökü
    100 gr deve dikeni tohumu
    100 gr zencefil
    100 gr zerdeçal
    10 gr çörek otu
    tamamı karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenilir.

    NOT: Tansiyonu yükseltebilir.

    2. Tarif:

    200 gr demirhindi
    2 lt suda kaynatılıp suyu süzülür. Su yerine aç veya tok karnına içilir.

    3. Tarif:

    Karabaş otu çiçeği
    Biberiye yaprağı
    Söğüt yaprağı
    Aynı safa çiçeği
    aynı miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir. Aç ve tok karnına çay yerine, su yerine içilir.

    4. Tarif:

    1 kg dut pekmezi
    2 kg bal
    50 gr saf arı sütü
    50 gr çörek otu
    50 gr ısırgan otu
    50 gr kebabiye
    50 gr polen
    50 gr zerdeçal
    50 gr zencefil
    50 gr havlıcan
    50 gr karanfil
    50 gr deve dikeni
    50 gr ravent kökü
    50 gr sarı sabır (aluevera)
    Tamamı dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süt, kara üzüm suyu veya meyve suyuna karıştırılıp 1'er yemek kaşığı yenilir.

    NOT: Tansiyonu yükseltebilir.

    5. Tarif:

    Kırk kilit otu
    Kantaron çiçeği
    Papatya
    Hatmi çiçeği
    Lavanta
    Aynı miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir. Aç ve tok karnına içilir.

    6. Tarif:

    Biberiye
    Mentollü nane
    Karabaş otu çiçeği
    Söğüt yaprağı
    Okaliptus yaprağı
    eşit miktarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya otların karışımından 2 yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir. Bal ve limon karıştırılarak içilir.

    7. Tarif:

    50 gr kebabiye
    50 gr günlük sakızı
    50 gr turp tohumu
    50 gr deve dikeni tohumu
    50 gr zencefil
    50 gr havlıcan
    50 gr karanfil
    100 gr polen
    100 gr saf arı sütü
    2 kg bala karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte veya üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırılıp yenir.

    8. Tarif:


    50 gr kereviz tohumu
    50 gr keten tohumu
    50 gr tarçın
    50 gr pırasa tohumu
    50 gr mastika
    50 gr ısırgan tohumu
    100 gr polen
    100 gr arı sütü
    2 kg andız veya dut veya üzüm pekmezine karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte veya üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırılıp ye