Aioli Soslu Uskumru Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 1 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Aioli Soslu Uskumru nasıl yapılır
    Resimli Aioli Soslu Uskumru tarifi

    Malzemeler
    2 diş sarımsak
    1 su bardağı mayonez
    iki buçuk su bardağı zeytinyağı
    5 orta boy uskumru
    1 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı un
    2 çorba kaşığı margarin
    1 limon
    1 demet maydanoz

    Yapılışı

    [​IMG]
    Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.

    Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyice karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.

    Balıkları temizleyip,yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın.

    Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.

    Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.