Ahtapot Salatası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 1 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Ahtapot Salatası Tarifi,Ahtapot Salatası nasıl yapılır,Ahtapot Salatası yapımı,ahtopot nasıl temizlenir

    Ahtapot Salatası Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Ahtapot Salatası Malzemeler:

    1 adet ahtapot
    2 dolu çorba kaşığı kimyon
    taze soğan
    kornişon turşu
    limon zeytinyağı

    Ahtapot Salatası Yapılışı:

    Ahtapotu kafasını keserek yıkıyorum. (Ahtapotun üzerinde sümüksü bir sıvı oluyor bu sıvı haşlandıktan sonra kayboluyor.) Eğer kafasını da lezzetli bulanlar varsa yani kafasını da ziyan etmem yerim diyen varsa kafasıyla da haşlayabilir kafasıyla haşlanacaksa kafasını içinin iyice temizlenmesinde fayda var.

    Ahtapot düdüklü tencerede (büyüklüğüne göre) ortalama 20–30 dakikada haşlanıyor.
    Ahtapotu tencereye koyduktan sonra üzerine 2 dolu dolu çorba kaşığı kimyon ve üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ekliyorum ve orta ateşte pişiriyorum. Ateşten indirdiğim tencereyi havası çıktıktan sonra açıyor ve ahtapotu temizliyorum.

    Bu şekilde pişirdiğimde temizlemesi de çok kolay. Derisi kolaylıkla hatta kendiliğinden çıkıyor.(temizlendiğini anlamak için ölçüt bacakların üzerinin pürüzsüz ve beyaz olmasıdır) Temizlenmiş ahtapotun bacaklarını küp şeker büyüklüğünde doğradıktan sonra yeşil soğan ve kornişon da doğruyorum. Daha sonra zeytinyağı ve limon ekliyorum. Tuz eklemeye gerek yok, çünkü ahtapotun kendi tuzu yeterli oluyor.

    Salatayı servis etmeden en az birkaç saat önce limon ve zeytinyağı ile karıştırmakta fayda var. Çünkü ahtapot yağı ve limonu iyice özümsüyor.

    Her şeyi fazla mı ayrıntılı yazdım bilmem ama ben hiç bilmeyen birine göre tarif etmek istedim. Umarım beğenirsiniz.

    AFİYET OLSUN….

    alıntı