Ağzın tatsız olması nedir ve bitkisel çözümü

'Hastalıklar' forumunda Wish tarafından 19 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ağızdaki tatsızlık nedeni ve bitkisel tedavi
    Ağzın tatsız olması ve bitkisel kür
    Ağızda oluşan tatsızlık ve bitkisel yöntemler


    Vücutta meydana gelen bazı hastalıklar dilde tat almayı engeller ve ağızda tatsızlık meydana gelir. Ağızın tatsız olması tek başına bir hastalık değildir.

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    1. Tarif:

    100 gr iç badem
    50 gr karanfil
    1 kg bala karıştırılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

    2. tarif:

    Adaçayı
    Hatmi çiçeği
    Hindiba eşit miktarda karıştırılıp kaynamış suya bir tutam atılıp çay gibi demlenir. Aç karnına 1 fincan veya 1 bardak sade olarak veya tatlandırılıp içilir. tok karnına gargara yapılır.

    3. Tarif:

    Söğüt yaprağı
    Papatya
    Melisa yaprağı
    kaynatılıp demlenir. Çay yerine tok karnına ballı veya sade 1-2 bardak içilir