Ağzı Açık Poğaça Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 1 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ağzı açık poğaça nasıl yapılır
    Resimli Ağzı açık poğaça tarifi

    Malzemeler
    150 gr. margarin
    1 çay b.sıvıyağ
    1 çay b. yoğurt
    1 çay k. mahlep
    1 çay k.tuz
    1 p. kabartma tozu
    1 yumurta sarısı
    alabildiği kadar un
    içi için:
    2 patates
    100 gr peynir
    1 tutam maydanoz
    3 sap yeşil soğan
    1 yumurta akı
    tuz,karabiber

    [​IMG]

    Hazırlanışı :
    Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini sıvıyağı,mahlepi ve yoğurdu alın. Elinizle iyice karıştırdıktan sonra üzerine tuz,kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir poğaça hamuru elde edin. İçi için patatesleri ezin.içine yumurta akını,peyniri, doğranmış maydanoz ve soğanı,tuz ve karabiberi ekleyin. Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açın.Ortasına içten koyup küçük bir pide şeklinde kapatın.
    Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün. İsterseniz çörek otu da serpebilirsiniz. 180 derecede kızarana kadar pişirin. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin. ağızda dağılan nefis bir hamur işi..