Ağrının Yöresel Yemekleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda ZORBEY tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Ağrı yöresel mutfak kültürü

    Ağrı yöresinde hayvancılığın büyük çapta olması nedeniyle hayvan ürünleri büyük miktarda kullanılmaktadır. Ağrı zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Saç kavurma en meşhur yemeğidir. Gosteberg buğulama, Abdigör köftesi, Hengel, haşıl, erişte, kuymak, kete, bişi, erdek, hasude, bulgur pilavı, yalancı köfte, ekmek aşı,lalanga, ayran aşı, halise,çiriş ketesi, murtuğa ve ağızyakan ve deveci çorbası gibi yöreye özgü yemekleri vardır.

    Ağrının yöresel yemek tarifleri için http://www.forumdas.net/agri/agrinin-yemekleri-130141/ başlığımızı ziyaret edebilirsiniz.