Ağrıları kesmek için bitkisel tarifler

'Şifalı Bitkiler' forumunda Wish tarafından 19 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ağrılar İçin Bitkisel Tarifler
    Ağrıları dindirmek için bitkisel çözümler
    Ayrılara Bitkisel Kürler


    Ağrılar bir çok hastalığın habercisidir.Ağrıların gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.


    1. Tarif:

    Papatya, yaban mersini, söğüt yaprağı, huş ağacı, çınar yaprağı, lavanta çiçeği, kekik, mürver, biberiye, haşhaş, kenevir, ebegümeci, adamotu, civanperçemi, mentollü nane, karabaş otu. Otlar ayrı ayrı yada tamamı kaynatılarak ıhlamur gibi taze olarak içilir.

    NOT: Tansiyonu düşürebilir. Tansiyonu düşük olanlar 2. tarifi kullanabilir.

    2. Tarif:

    100 gr çörekotu
    100 gr zencefil
    50 gr kebabiye
    50 gr karanfil
    2 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı sade veya süte, meyve suyuna karıştırılıp içilir.

    NOT: Tansiyonu yükseltebilir. Yüksek tansiyonu olanlar 1. tarifi kullanabilir.

    3. Tarif:

    25 gr kına kına
    25 gr karanfil
    50 gr kavrularak dövülmüş keten tohumu
    50 gr çam fıstığı
    1 kg bala karıştırıldıktan sonra yenir.

    4. Tarif:

    50 gr mürsavi
    50 gr hatmi çiçeği
    50 gr papatya
    50 gr söğüt kabuğu veya yaprağı
    50 gr kekik
    5 lt suya koyulup iyice kaynatılır. Ilık olarak ağrıyan kısıma havlu ile pansuman yapılır. Ağrıyan kısım sıcak havlu ile sarılır.

    5. Tarif:

    200 gr kuyruk yağı
    100 gr hardal tohumu
    100 gr sarımsak
    100 gr acı kavun suyu
    100 gr karabiber yağı
    100 gr çörek otu yağı
    50 gr kafuru
    tamamı karıştırılıp melhem yapılır. 2 adet havlu kaynar suya batırılıp yakmayacak sıcaklıkta ağrıyan kısıma 10 dakika kompres yapılır. Kurulandıktan sonra, ağrıyan kısma sürülür.

    6. Tarif:

    Altın ot
    Sinirli yaprak
    Kırk kilit otu
    Aynı miktarda kaynatılıp lapa haline getirilir. Şiş olan, apseli ağrıyan kısma sarılır.

    7. Tarif:


    Adamotu
    Adasoğanı
    Dul avrat otu
    eşit miktarlarda ezilip lapası yapılır. Ağrıyan yerlere sürülür