Ağız yarası için bitkisel tarifler

'Hastalıklar' forumunda HazaN tarafından 29 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. ağız yarasına bitkisel çözüm, ağız yarasına ne iyi gelir, ağızdaki yaralara bitkisel ilaç

    Ağız içinde, diş diplerinde ve boğaz kısmında meydana gelen içi sulu ve beyaz kabarcıkların, yüzeysel yaraların geneline verilen ad.
    [​IMG]
    Belirtisi :

    Ağzın iç kısmında beyaz, sıvı dolu ve kırmızı yara veya kabarcıkların oluşması. Ağızda sancı ve ağrı, yeme zorluğu ve yutkunma zorluğu meydana getirir. Kızamık, çiçek hastalığı, ateşli hastalıkların ardından daha sık görülür. Genelde süt çocuklarında görünen bir hastalıktır. Bu hastalık, alerji, vitamin eksikliği veya büyük virüslere bağlı olabilir. Ayrıca uzun süre antibiyotik kullanmak ve behçet hastalığı da ağız yarasının sebebidir.

    Tedavisi:

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif olarak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    1. Tarif:

    Karadut şurubu içilir, ağız içinde gargara yapılır.

    2. Tarif:

    Kethindi dövülüp toz haline getirildikten sonra ağızdaki yara olan kısımlara akşam yatarken sürülür.​

    3. Tarif:

    Zeytin yaprağı ağızda çiğnenir.

    4.Tarif:

    Papatya, söğüt yaprağı, gül çiçeği, hatmi yaprağı, kekik, biberiye,lavanta, aynısafa, Ayrı ayrı veya karıştırılarak bir tutamı kaynatılıp hem gargarası yapılır, hemde balla karıştırılarak içilir.
    5. Tarif:

    Tuzlu su ile gargara yapılır.

    6. Tarif:

    Ayva pişirilir, meyvesi ve kompostosu içilir.
    7. Tarif:

    20 gr Şap
    20 gr Mazı
    20 gr Karanfil
    20 gr Anason
    500 gr süzme bal
    Bitkiler dövülüp balla karıştırılır. Tok karnına ağız tuzlu su ile gargara yapılır. Karıştırılan ballı baharat ağzın yara kısımlarına krem gibi 3 öğün gargaradan sonra sürülür.

    8. Tarif:

    Havuç yaprağı
    Kızılcık yaprağı
    Hatmi çiçeği yaprağı
    Böğürtlen yaprağı
    eşit miktarda karıştırılır. Tamamı kaynatılıp süzülüp alınan suyla 3 öğün aç veya tok karnına gargara yapılır.​

    9. Tarif:

    250 gr Kuru üzüm
    50 gr Anason
    50 gr Mayana
    500 gr Bal
    dövülüp macun haline getirilir. Yemeklerden sonra ağızdaki yara olan kısımlara krem gibi sürülür.

    10. Tarif:

    100 gr öd ağacı
    2 lt suda iyice kaynatılıp suyu süzülür. Aç karnına gargara tapılır. Odunu yakılarak külü alınıp zeytinyağı ile macun yapılıp ağzın yara kısmına tok karnına krem gibi 3 öğün sürülür.​